Baggrund
Ungeherberget tilbyder hjælp og støtte til unge som er hjemløse, og som samtidig har udfordringer, som står i vejen for voksenlivet.
Som hjemløse regnes personer, som ikke disponerer over egen bolig eller værelse, men som er henvist til midlertidige bo-alternativer, eller som bor midlertidigt og uden kontakt til familie, venner eller bekendte. Som hjemløse regnes også personer uden et opholdssted den kommende nat.
Årsagerne til hjemløshed blandt unge er meget forskellige. Der kan f.eks. være tale om sociale udfordringer, psykiske og fysiske sygdomme, misbrug, økonomiske udfordringer, kriminalitet og/eller en omtumlet opvækst.
Ungeherberget vil støtte de unge i at komme videre via en tværfaglig indsats, og ved at støtte dem, møde dem med anerkendelse og i samarbejde udarbejde en hverdag med struktur og en handleplan for den unges videre ophold og forløb.
Sociale problemstillinger
For at være omfattet af Skovhus Ungeherbergs målgruppe (SEL § 110), skal man altså også have et eller flere sociale problemstillinger. Det kan f.eks. være:
- Overforbrug af alkohol
- Overforbrug af hash
- Kriminalitet
- Social isolation
- Manglende netværk
- Fysiske problemstillinger
- Psykiske problemstillinger
- Økonomiske problemstillinger
Psykiatrisk sygdom
Har du velbehandlede psykiatriske diagnoser eller andre psykiske udfordringer, kan du kontakte os, og vi vil tilbyde dig ophold, såfremt vi har en ledig plads, og du i øvrigt er i Skovhus Herberg og Forsorgshjems målgruppe. Har du alvorlige, ubehandlede psykiatriske diagnoser, vil vi henvise dig til at kontakte et sted, der har sundhedsfagligt personale på stedet alle dage.
Vores medarbejdere er uddannet til at støtte dig til at håndtere dine problemstillinger og hjælpe dig med hvordan du bedst kan komme videre.
Se billeder og læs mere om hverdagen på Ungeherberget her.
Visitation og henvendelse
Selvmøderprincippet: ”Den hjemløse kan møde op på boformer og lignende uden forudgående aftale eller bevillig fra en kommune. Det sikrer den hjemløse, at den hjemløse reelt har et tilbud der, hvor han/hun befinder sig, som handlekommunen efterfølgende skal betale for.”
Hvis den unge ønsker at få en plads på Ungeherberget, kan vi kontaktes telefonisk, på mail, eller ved fysisk fremmøde. Vi vil ved henvendelse afklare om den unge er i vores målgruppe, og om vi har en ledig plads. Er den unge i vores målgruppe, afholdes der inden for 2-5 hverdage en visitationssamtale, hvor der fra Ungeherberget vil deltage to medarbejdere.
Beskæftigelse
I hele koncernen Gran Recovery and Health, som Ungeherberget er en del af, ser vi beskæftigelse som en del af vejen til at få opfyldt sine mål og drømme. Derfor er det et krav for at blive visiteret ind på Ungeherberget, at den unge er indstillet på at samarbejde om at indgå i en form for beskæftigelse i hverdagen. Der vil blive udarbejdet et plan, hvori der vil være en beskrivelse af, i hvilken form det er muligt for den unge at være en del af en beskæftigelse og en tidshorisont for planen.
Beskæftigelse ser vi som en vigtig del af menneskers identitet, og vi vægter højt, at de unge har noget at stå op til hver morgen, for at deres hverdag kommer til at ligne den hverdag, som de fleste har.