Vi sørger for at få etableret det gode samarbejde til handlekommunen umiddelbart efter den unge er flyttet ind, og senest indenfor tre hverdage. Gennem det gode samarbejde, kan vi målrette indsatsen og finde den rette støtte til den unge, når denne skal flytte i egen bolig, eller støttebolig, efter opholdet på Skovhus Ungeherberg.
Gennem det gode samarbejde med f.eks. rusmiddelcenter, eller praktiserende læge, jobcenter m.v. sikrer vi den helhedsorienterede indsats over for den unge, og vi kan på den måde støtte op med den rette pædagogiske og omsorgsgivende indsats under den unges ophold på Ungeherberget.
UNGEHERBERGETS VÆRDIER
- Faglighed
- Anerkendelse
- Gensidig respekt
- Engagement
Den unge skal opleve …
- at blive mødt med åbenhed og fordomsfrihed
- at blive tilbudt en helhedsorienteret indsats
- at få deres akutte behov for støtte og omsorg dækket
- at blive hørt, forstået og respekteret ud fra egne præmisser
- at den enkelte udvikler sig og derved i højere grad oplever at kunne håndtere sin tilværelse med udgangspunkt i egne ønsker
- at være en del af hverdagen i huset.
Se billeder og læs mere om hverdagen på Ungeherberget her.
Selv- og medbestemmelse
De unge, der flytter ind på Ungeherberget, udarbejder sammen med deres kontaktperson en ICM/opholdsplan, som er indeholdende de mål, som de ønsker at arbejde med under deres ophold. Planen beskriver målene, og hvad den unge, kontaktpersonen, sagsbehandler og øvrige samarbejdspartnere skal gøre i den forbindelse.
Den unge og kontaktpersonen følger løbende op på målene og sørger for, at der revideres i ICM/opholdsplanen. Målene i opholdsplanen kan f.eks. være bolig, psykisk helbred, fysisk helbred, økonomi, daglige aktiviteter, netværk og sociale relationer, misbrug, uddannelse og beskæftigelse. ICM/opholdsplanen sendes til den unges sagsbehandler i handlekommunen.
En forudsætning for, at Ungeherberget kan yde en professionel indsats er, at der tages udgangspunkt i den enkelte unges stræben efter at opnå en selvstændig og meningsfuld tilværelse. Det er derfor vigtigt, at individuelle ønsker, behov og muligheder er i fokus, så den unge bliver i stand til mestring af eget liv.
På Ungeherberget udarbejdes der en individuel social udredning på de unge – denne laves i et samarbejde mellem sagsbehandler, evt. kontaktperson og den unge, for at sikrer medinddragelse.
For at sikre den unges indflydelse under opholdet på Ungeherberget, afholdes der kontinuerligt skemalagte beboermøder. Hvis beboerne ønsker det, kan der være et deltagende personale, men det er de unges eget møde. Der vil være fokus på medbestemmelsesret, og de unge vil have mulighed for gennem beboermødet at have indflydelse på hverdagen på Ungeherberget.
Principper i behandlingskulturen
- Det er frivilligt at være på Ungeherberget og deltage i fællesskabet
- Alle unge har mulighed for samtaler med en medarbejder
- De unge deltager i deres egen beslutningsproces
- Det tilstræbes, at de unge indgår i fordelingen af ansvarsområder
- Der er fokus på, at vi arbejder med en mere helhedsorienteret tilgang til de unges problemstillinger, hvor der ikke ensidigt fokuseres på udfordringer, men på den unges samlede situation
- Vi arbejder med motiverende samtaler
- Vi vil sammen med den unge implementere strategier for videre indsats
- Vi arbejder ud fra en systemisk og narrativ tilgang, som du kan læse mere om her
- Vi arbejder ud fra Housing First og ICM-metoden